Mokume materiaalmogelijkheden


950 Platina
24 Karaat Geelgoud(inleg)
22 Karaat Geelgoud
20 Karaat Geelgoud
18 Karaat Geel-Wit-Roségoud
14 Karaat Geel-Wit-Rood-Rosé-Groengoud
950 Palladium
500 Palladium
999 Zilver
925 Zilver

Shakudo
Shibuichi
Koper
Messing
Tombak
Alpaca

Speciale metalen

In theorie zijn de mogelijkheden met Mokume-Gane oneindig, en wordt dit enkel beperkt door de fantasie van de smid, en in sommige gevallen de beperkingen van de metalen.
Titanium
, Zirkonium en dergelijke metalen vragen een totaal andere behandeling en zijn veel taaier dan edelmetaal. Daardoor kunnen deze niet prettig gecombineerd worden in een mokume-pakket met bijvoorbeeld goud. Maar bijvoorbeeld als binnenring, zijring kunnen ook deze materialen deel uitmaken van het ontwerp van uw trouwringen.

Er zijn enorm veel verschillende soorten patronen te creëren, bepaalde patronen kunnen naadloos gemaakt worden, waardoor hoe vaak de ring ook draait, u nooit kunt zien waar de naad zit, omdat er geen naad ís. Bij trouwringen gemaakt met een patroon welke niet naadloos te maken is, plaatst Tijmen Sarneel liever een gepolijste gouden baan ertussenin.

 

Oog voor detail

''Het is niet prettig wanneer je het gevoel hebt dat er iets niet 'klopt' aan een sieraad. Het patroon loopt dan niet door op een bepaald punt. In plaats van dit te 'verdoezelen', is accentueren een veel mooier alternatief!''

Kleurvariaties zijn er genoeg, waarbij ook door met volgorde en onderlinge materiaaldikte te variëren, een ander uiterlijk van het Mokumé verkregen kan worden. Een groot deel controle van de smid, met een vleugje onvoorspelbaarheid van het materiaal; ieder stuk is namelijk uniek. 

Collectie

Neem een kijkje in de collectie voor de reeds gemaakte Mokume trouwringen, verlovingsringen, armbanden, hangers en andere Sieraden. Houd hierbij in gedachten dat dit voorbeelden zijn, elke set trouwringen wordt anders, en ieder blok mokume kan worden gepersonaliseerd naar úw smaak.

Daardoor is deze techniek uitermate geschikt voor bijvoorbeeld unieke trouwringen, waarbij mensen vaak iets bijzonders willen.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mokume verlovingsring Edelsteen